Cei mai săraci oameni din Gorj trăiesc într-o colibă construită din câteva cărămizi, lemn şi pământ. În cocioaba aşezată la marginea satului Gornăcel, din comuna Schela, pe un teren abrupt, Anica Feraru şi Ion Mărunţelu trăiesc şi acum la lumina lămpii.
Locul în care trăiesc cei doi oameni se află la doar 20 km de Târgu Jiu, dar existenţa lor este pur şi simplu primitivă. În încăperea în care îşi duc viaţa sunt doar două paturi şi o sobă din pământ. Paturile sunt făcute din scânduri şi sunt aşezate direct pe pământ. Deasupra lor atârnă o bucată de slănină. Este legată de una dintre grinzi, pentru a fi ferită de şobolani. Lampa, care este singura sursă de lumină, este agăţată de un cui. Decorul este completat de un frigider ruginit, care se află în micul hol de la intrare. La toate acestea se adaugă un porc şi două găini. Cam asta este toată avuţia celor doi oameni.
Cocioaba este construită, în partea din faţă, din cărămizi şi bolţari, iar în rest din lemn şi pământ. Pentru că este amplasată la marginea unei pante, locuinţa se umple de apă ori de câte ori plouă. De multe ori s-a întâmplat ca oamenii să se trezească în casă cu apa până la genunchi.
Scot apa din casă atunci când plouă
Anica Feraru are o viaţă de coşmar. Femeia se deplasează cu mare greutate din cauza unui traumatism suferit în urmă cu mai mult timp, dar pe care nu l-a tratat. Acum poate să meargă doar cu ajutorul unui ciomag. Cu foarte mare greutate poate ieşi din curte, din cauză că trebuie să urce o pantă. Anica Feraru trăieşte alături de un bărbat alcoolic, care mai tot timpul o lasă singură. Ion Mărunţelu îşi petrece mult timp la birtul din sat, unde-şi lasă cea mai mare parte din banii pe care-i primeşte de la primărie, sub formă de ajutor social.
Anica Feraru are 58 de ani şi este săracă de când se ştie. A trăit o bună parte din viaţă într-un bordei. Est