Traian Băsescu, din 19 mai, joacă singur în prima ligă a politicii româneşti. Infantilismul, iresponsabilitatea şi incompetenţa celorlalţi lideri politici au ieşit violent la iveală în referendumul pe care tot ei l-au provocat. Toţi aceştia joacă acum într-o ligă inferioară. Cele 75 de procente din populaţie care au votat pentru Băsescu au arătat care este, în prezent, raportul de forţe pe scena politică. Statistica ne spune că şi cei care nu s-au prezentat la vot au
Traian Băsescu, din 19 mai, joacă singur în prima ligă a politicii româneşti. Infantilismul, iresponsabilitatea şi incompetenţa celorlalţi lideri politici au ieşit violent la iveală în referendumul pe care tot ei l-au provocat. Toţi aceştia joacă acum într-o ligă inferioară. Cele 75 de procente din populaţie care au votat pentru Băsescu au arătat care este, în prezent, raportul de forţe pe scena politică. Statistica ne spune că şi cei care nu s-au prezentat la vot au exact cam aceleaşi preferinţe, cu foarte mici variaţii.
Chiar dacă procentajul cu care a câştigat Traian Băsescu se apropie de cel pe care îl obţinea Ion Iliescu în vremurile lui de glorie, semnificaţia este acum cu totul alta. Atunci, în 1990, Iliescu era susţinut într-un mod aproape obscen de singura televiziune şi de mai toate ziarele, iar votul era puternic emoţional. Acum, împotriva lui Băsescu s-au desfăşurat campanii denigratoare greu de imaginat, la televiziunile şi în ziarele care aparţin adversarilor săi politici. Aceştia, adversarii săi, liderii celor cinci partide din coaliţia anti-Băsescu, au început, politic vorbind, să se sinucidă lent, de o lună încoace.
«Cele 75 de procente din populaţie care au votat pentru Băsescu au arătat care este, în prezent, raportul de forţe pe scena politică.»
Dar cine au fost adversarii