Personalul din industria hotelieră autohtonă nu se înghesuie la trainingurile internaţionale; drept urmare majoritatea funcţiilor de conducere ale hotelurilor sunt ocupate de către expaţi, iar carenţele profesionale ale personalului trag turismul în jos. Care să fie soluţia? Vlad Dumitrescu (24 de ani) a urmat timp de doi ani cursuri de management hotelier la Institutul Glion din Elveţia, una dintre cele mai renumite şcoli hoteliere din lume. În prezent, lucrează part-time l
Personalul din industria hotelieră autohtonă nu se înghesuie la trainingurile internaţionale; drept urmare majoritatea funcţiilor de conducere ale hotelurilor sunt ocupate de către expaţi, iar carenţele profesionale ale personalului trag turismul în jos. Care să fie soluţia?
Vlad Dumitrescu (24 de ani) a urmat timp de doi ani cursuri de management hotelier la Institutul Glion din Elveţia, una dintre cele mai renumite şcoli hoteliere din lume. În prezent, lucrează part-time la un hotel din Australia şi este convins că va avea o carieră strălucită în industria hotelieră. „Pentru mine, Glion a reprezentat o experienţă benefică din punct de vedere profesional. Faptul că am cunoscut oameni din toate părţile lumii mi-a lărgit viziunea, iar cunoştinţele şi relaţiile făcute la Glion mă vor ajuta în carieră, pentru că în industria hotelieră contează mult să cunoşti pe cine trebuie“, povesteşte Vlad.
Ca el sunt mulţi tineri. Numai că o mare parte dintre ei nu au şansa pregătirii profesionale la instituţii prestigioase şi îşi fac „specializarea“ pe vase de croazieră sau hoteluri din străinătate, „furând“ meseria de la colegii de breaslă. Salariile mai mari, experienţa şi pregătirea profesională în afară îi îndeamnă pe cei mai buni din domeniu să părăsească România, accentuând astfel lipsa de profesionişti în industria loc