Desi referendumul din 19 mai s-a incheiat, reactiile abia acum apar. Dupa ce fiecare formatiune politica si-a exprimat punctul de vedere vizavi de modul in care s-a desfasurat acesta, a venit randul Prefecturii Timis sa traga concluziile. In calitate de institutie care s-a ocupat cu organizarea tehnica, a recunoscut ca au existat si unele incidente.
Unul dintre incidente se refera la faptul ca o serie de persoane nu s-au regasit pe listele electorale permanente, desi nu si-au schimbat domiciliul si, mai mult, la alegerile din 2004, au existat pe acele liste. "De la Primaria Timisoara, care se ocupa cu intocmirea listelor pentru municipiu, s-a decis ca listele sa se faca in ordine alfabetica, si nu pe strazi. Sunt bucati de strazi de pe care persoanele respective nu au fost trecute pe liste. Tocmai de aceea vom solicita Pirimariei Timisoara, in scris, ca la viitoarele alegeri criteriul de intocmire a listelor sa se faca pe strazi si nu in ordine alfabetica", spune subprefectul Zoltan Marosy. La randul sau, Ionel Cojocari sustine ca, de fapt "eu am inteles ca de la Prefectura s-a spus sa se faca aceste liste in ordine alfabetica. Eu am vrut sa le fac pe strazi, dar daca asa s-a stabilit, am facut in ordine alfabetica. Data viitoare, la alegerile care vor urma le vom face pe strazi".
O alta problema sesizata de conducerea Prefecturii Timis este cea legata de procesul greoi de predare a dosarelor de catre presedintii de sectii de votare, catre Biroul Electoral Judetean, la finalul procesului electoral. "Legea s-a modificat si au disparut Birourile electorale din fiecare comuna unde se adunau dosarele din satele apartinatoare. Acum, la Timisoara au trebuit sa se prezinte comisiile din toate sectiile de votare ale localitatilor judetului, ceea ce a insemnat peste 1.000 de persoane. De aceea s-a ajuns la acea inghesuiala", a spus, la randul sau, prefectul O