Persoanele care vor sa achizitioneze un apartament se feresc de locuintele situate la ultimul etaj, ceea ce se reflecta in pret. „In cazul blocurilor vechi sint oameni care au trait in strainatate si care doresc o locuinta la ultimul etaj. Majoritatea cumparatorilor se feresc insa de acest lucru din cauza problemelor care apar la hidroizolatia blocului.
In general, pretul unei locuinte de la ultimul etaj este mai mic cu 5-10% decit al uneia situate la un etaj inferior“, spune Ion Radu Zilisteanu, purtatorul de cuvint al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare. In foarte multe cazuri se ajunge la conflicte cu asociatia de proprietari, deoarece aceia care locuiesc la etajele inferioare nu doresc sa contribuie cu bani pentru reparatii.
Proprietarii acestor locuinte pierd in acest fel mii de euro, desi aceasta este o problema pe care trebuie sa o rezolve asociatia de proprietari, in conditiile in care terasa este proprietate comuna. Proprietarii dintr-un astfel de bloc trebuie sa stie ca oricum vor plati mult, deoarece, daca pagubitii reclama, va ploua cu amenzi.
„In ceea ce priveste sesizarile pe care le-am primit, 90% sint legate de neefectuarea reparatiilor la terasa blocului. Pentru inceput, asociatia de proprietari va primi o amenda de la autoritatile locale, din cauza proprietarilor care nu sint de acord sa contribuie cu banii necesari pentru repararea terasei.
Dupa asta vor fi amendati administratorii de bloc“, ne-a spus Mihai Mereuta, presedintele Ligii Asociatiilor de Proprietari Habitat.
Cotidianul
Persoanele care vor sa achizitioneze un apartament se feresc de locuintele situate la ultimul etaj, ceea ce se reflecta in pret. „In cazul blocurilor vechi sint oameni care au trait in strainatate si care doresc o locuinta la ultimul etaj. Majoritatea cumparatorilor se feresc insa de acest lucru din cauza