Intr-un ritm egal, de neclintit, Biblioteca Polirom, coordonata de Bogdan-Alexandru Stanescu, isi bombardeaza, saptamana de saptamana, cu noi titluri cititorii, care nu reusesc sa faca fata acestui asalt.
Anita Diamant - Cortul rosu. Autoarea alege din multitudinea de personaje care populeaza Biblia o femeie cu o aparitie episodica, Dina (singura fiica a patriarhului Iacob, fata Leei si nepoata frumoasei Rahela), a carei viata este, asa cum spune ea insasi in Prolog, "o mica paranteza intre faimoasa poveste a tatalui meu si glorioasa cronica a fratelui meu Iosif". Ea este pastratoarea istoriei si traditiilor familiei, pe care cititorul ajunge sa le cunoasca in cele mai profunde detalii. Autoarea a facut pentru acest roman o cercetare amanuntita, nu doar in traditiile vechilor evrei, ci si in cultura popoarelor antice in general. Traducere din limba engleza, note si postfata de Luminita Marcu.
Christopher Moore - O treaba murdara. Al noualea roman al autorului, o poveste incredibila, dar relatata cu atata farmec ca devine convingatoare. Charles Asher duce o viata satisfacatoare ca proprietar al unui magazin de mana a doua din San Francisco. Cand sotia sa ii naste primul copil (o fiica), inainte sa moara pe neasteptate, Charlie intalneste langa maternitate un barbat care n-ar trebui vazut si, pentru ca l-a vazut, din acel moment cu Charlie se intampla tot felul de fapte neobisnuite. Dar faptul cel mai grav este acela ca Charlie pare sa fi fost recrutat pentru a duce moartea altora. Un amestec de fabulos si supranatural care transforma cartea intr-o lectura captivanta. Traducere din limba engleza de Sorin Moise.
Alexander McCall Smith - O lectie de morala pentru fete frumoase. Este cel de-al treilea roman din seria inaugurata de "Agentia de detective nr. 1". Mma Precious Ramotswe este pusa din nou in fata unor probleme foarte spin