Maslini, livezi de portocali, case albe, imaculate, vii, gradini cu legume timpurii, ferme vechi din piatra, ruine venetiene, manastiri si sate pe coastele muntilor sau pe falezele Mediteranei, tarmuri cu nisipuri albe, stradute-labirint cu minarete turcesti, flori de camp si foarte mult soare. Creta.
Formele de relief cresc in Creta din apele Mediteranei pana la 2.456 de metri (varful Psiloritis). Imbinarea marii cu muntele da grandoare peisajului. Localnicii provinciilor sunt ospitalieri, iar un pahar cu raki in compania unui dans sirtaki inveseleste si cea mai trista inima. Cat despre suveniruri, simtul artistic perpetuat din Antichitate ajuta si acum la confectionarea carafelor si amforelor realizate manual.
In plus, Creta este "cel mai delicios" loc din Grecia. Dieta cretana a fost indelung cercetata si s-a dovedit ca este una dintre cele mai sanatoase si mai bogate nutritional. Cea mai buna mancare poate fi gasita la petrecerile traditionale grecesti, unde se serveste cu vin si muzica folk. Melcii sunt foarte populari in aceasta regiune, la fel si sunca afumata (apaki), dar fructele de mare si produsele din peste raman de baza. Toate se servesc cu tzatziki, taramosalata (salata de caviar), melitzanosalata (cu ou si usturoi), kopanisti (sos de branza). Desertul lor preferat contine migdale, iaurt grecesc si miere.
Cretanii iau cina destul de tarziu (la 10 sau 11 seara) si intotdeauna la terasa, in aer liber. Meniurile din localuri sunt doar pentru turisti pentru ca localnicii cer intotdeauna specialitatea casei. Si pranzul este foarte important pentru ei. Nu obisnuiesc sa ia micul dejun, insa, asa ca localurile care ofera masa dimineata sunt destul de putine.
Heraklion Sailing Club este un restaurant care serveste fructe de mare si peste proaspat la orice ora din zi sau din noapte, iar Pagopieion (in traducere "fabrica de gheata") est