Gradinita nr. 6 a finalizat, ieri, desfasurarea proiectului intitulat "Cartea, prietena copilului prescolar", printr-un program de activitati menite sa sustina rezultatele obtinute pe parcursul acestuia.
Agenda zilei a cuprins vizionarea expozitiei de arta plastica "Lumea povestilor in jocul culorilor", urmata de un program artistic sustinut de copiii gradinitelor 6 si 32. Acestia au recitat poezii si au intruchipat personaje din diverse povesti, sub indrumarea educatoarelor Nela Lipan, Victoria Tureac, de la Gradinita nr. 32 si Maria Banica, Cotet Ligia, de la Gradinita nr. 6.
Dupa amiaza, a avut loc o sesiune de comunicari ale cadrelor didactice. Despre carte, ca izvor de fantezie si emotie la virsta prescolara, a vorbit educ. Victoria Tureac, despre interactiunea dintre copil si cartea cu continut stiintific a vorbit educ. Maria Banica, iar educ. Ligia Cotet a prezentat dramatizarea, ca metoda de educare a capacitatii copiilor de a-si exprima liber trairile si ideile. O atentie speciala s-a acordat rolului poeziilor, povestilor si activitatilor plastice in stimularea creativitatii copiilor. Pe baza acestor teme au prezentat referate educatoarele Elena Curca, Irina Radian, de la Gradinita nr. 6, si Lenuta Costache, Genoveva Cristescu, de la Gradinita nr. 32. La rindul sau, educ. Viorica Sandulescu, de la Gradinita nr. 6 a prezentat o lucrare despre alfabetizare. O interventie metodica privind actiunile comune gradinita-biblioteca a avut educ. Elena Mangiurea, de la Gradinita nr. 6, iar Mirela Malaea, de la Gradinita nr. 9, a propus o dezbatere despre rolul cartii in dezvoltarea capacitatilor intelectuale ale copiilor.
"Proiectul acesta a avut drept scop apropierea timpurie a copilului de carte pentru a avea efecte pozitive si durabile in dezvoltarea limbajului, comunicarii, in socializare, in educarea acestuia pe toate planurile", a