Mii de euro castigati într-o secundă. Este performanţa produselor porno. Milioane de persoane se uită zilnic la filme sau imagini „de profil”. Veniturile mondiale înregistrate oficial de industrie sunt egale cu întreg PIB-ul României. Internetul nu mai e doar un simplu mijloc de comunicare: sexul se vinde acum şi online.
Cum arată sexul online şi cât trebuie să plăteşti pentru o „partidă”? Noul număr al revistei go4it! (distribuită numai împreună cu „Ziarul Financiar”), care apare astăzi pe piaţă, aduce o întâlnire cu prostituţia virtuală, „net-porn”-ul. Realizat de un redactor al publicaţiei, care a jucat un rol în jocul Second Life, materialul este o discuţie cu prostituatele din lumea virtuală. O discuţie care se încheie cu experimentarea cybersex-ului, pentru care nu trebuie decât să scoţi din buzunar câţiva dolari. Interviul, realizat în exclusivitate pentru România de go4it!, este completat de statistici: cifra de afaceri a conţinutului pentru adulţi difuzat online pe plan mondial depăşeşte, în 2007, 5 miliarde de dolari, iar în SUA generează mai mulţi bani decât venitul însumat al giganţilor media ABC, CBS şi NBC.
Pentru că internetul demonstrează că online poţi să fii oricine, noul număr go4it! prezintă şi povestea clonelor virtuale. Acum oricine se poate clona în câte exemplare doreşte cu ajutorul unor roboţi „inteligenţi”. Odată setaţi, ei pot răspunde online, de exemplu, la toate întrebările vizitatorilor unui site. O treime din tranzacţiile bursiere americane în 2006 au fost realizate cu ajutorul unor clone virtuale ale brockerilor de pe Wall Street. Revista prezintă povestea robotului Germinoid, clona pe care şi-a construit-o şeful Departamentului de comunicare robotică a Universităţii din Osaka, Hiroshi Ishiguro. Aflaţi până unde poate merge povestea clonării şi ce diferenţă mai e între viaţa virtuală şi cea reală. (D.P.)
Mii de euro