Consultarile dintre Basescu si partide s-au concentrat asupra crearii unei "majoritati politice transparente", a unui guvern stabil, tema propusa de seful statului.
Basescu va relua saptamana viitoare negocierile pentru formarea unui alt guvern, dupa ce Tariceanu va negocia si el cu partidele voturi pentru a ramane in functie.
PSD decide astazi care sunt solicitarile concrete pentru negocierile cu PNL.
primii care au intrat la discutiile cu seful statului au fost liderii PSD, cu o delegatie in care Grupul de la Cluj, adept al gasirii unei formule de guvernare dupa o intelegere cu PD, partid de care sunt apropiati membrii grupului, a avut o proportie covarsitoare. Basescu le-a multumit pesedistilor pentru felul in care s-a desfasurat referendumul, apreciind "lipsa fraudelor", iar, dupa intalnire, liderii social-democrati s-au declarat incantati de "spiritul constructiv demonstrat de Traian Basescu". De altfel, Mircea Geoana a declarat, dupa intalnire, ca "este o reintrare in normalitate", seful PSD fiind incantat de rezultatul discutiilor cu cel caruia nu mai departe de doua saptamani ii cerea demiterea. Geoana a afirmat, dupa discutiile cu Basescu, ca in acest moment PSD nu se pregateste de guvernare, dar ca, inaintea discutiilor politice cu celelalte partide, nici nu refuza o asemenea ipoteza. Geoana a precizat, de asemenea, ca, pana cand discutiile cu celelalte partide parlamentare nu vor fi finalizate, nu poate nici sa afirme ca PSD refuza ipoteza asumarii guvernarii. "Sunt convins ca in zece zile, cel mult, vom putea veni cu o formula de guvern stabil si de majoritate parlamentara transparenta", a mentionat el, anuntand ca, dupa ce PSD va fi purtat propriile negocieri cu partidele parlamentare, vor reveni toti liderii politici la Cotroceni, saptamana viitoare, pentru a conveni formula de guvernare viitoare. Geoana a precizat ca in intalnirea