Pizzeria Peter din Craioviţa Nouă am ocolit-o din simplul motiv că de fiecare dată când ajungeam în zonă îmi lăsa impresia unui restaurant de cartier. Totuşi, acolo se serveşte o pizza delicioasă, la preţuri mici.
În Craiova au apărut pizerii care fac produsul după reţete care mai de care mai diverse, cu blat mai subţire sau mai gros, mai pufos sau mai uscat, cu caşcaval sau fără. Totuşi, prin mirosul de pizza caldă cu care am fost întâmpinaţi, Pizzeria Peter a reuşit să-mi aducă aminte de anii copilăriei, când produsul abia apăruse pe piaţă. Asta nu înseamnă însă că Pizza Peter nu este un local prietenos, ci dimpotrivă - cu mese fumurii, de sticlă, scaune îmbrăcate în vişiniu, localul îşi aşteaptă clienţii într-o atmosferă relaxantă, potrivită pentru o seară liniştită împreună cu familia sau prietenii foarte apropiaţi. Pereţii localului sunt văruiţi în portocaliu.
Meniu variat şi preţuri mici
Meniul include o gamă diversă de pizza - vreo 30 de sortimente cu un diametru de 30 cm, combinaţii de sos de roşii cu caşcaval, salam, şuncă, peşte, bacon, ciupercuţe, piept de pui şi măsline, la preţuri cuprinse între 7,5 şi 12 lei. La acestea se adaugă desertul - pizza desert (pizza cu finetti, mozzarella şi topping de ciocolată), clătite, salată de fructe şi diverse sortimente de îngheţată.
Din multitudinea de sortimente am ales Pizza Capone, o combinaţie delicioasă de blat subţire şi pufos, acoperit cu sos, caşcaval, ton, ciuperci, ardei iute şi măsline. Alegerea făcută m-a mulţumit deplin, mai ales că bucătarul nu s-a zgârcit să pună cantităţile necesare de ingrediente, iar preţul plătit l-aş caracteriza ca fiind mic (zece lei), mai ales că, oricât am încercat, nu am reuşit să termin tot din farfurie.
Costumaţie personalizată pentru ospătar
Servirea a fost destul de bună, atât că în seara în care am „testat“ local