Acesti intreprinzatori care formau oarecum un “proto-capitalism”, anuntand primele elanuri ale libertatii de exprimare in afaceri si ale concurentei, nu aveau un loc de desfasurare a activitatii. Atunci li s-a permis extinderea pe parcele, intr-o zona centrala a Campiei-Turzii.
Din acel moment, in fiecare miercuri, oamenii se perinda printre standuri ce amintesc din punct de vedere estetic de consacrata „piata a rusilor ». Cu siguranta vei gasi aici blugi, prize si cine stie ce alte brizbrizuri care iti fura ochii si portofelul, cu acordul ambelor parti.
Traficul intens din ziua de miercuri au adus profit, creand vad si celor care populeaza piata de legume, dar si celor din piata de animale.
Chiar daca in fiecare miercuri produsele sunt cam aceleasi, cam cu aceleasi preturi, piata merge bine, oamenii vin din reflex, cumpara de cele mai multe ori din reflex, sau dintr-un fel de romantism. Cumpara pentru ca balciul intotdeauna e atragator.
Si piata continua sa functioneze in cel mai eficient mod, devenind un punct de atractie turistica, dar si o sursa de profit, atat pentru pietari, cat si pentru administratia pietelor. Partea interesanta este descrierea pietei prin regulamentul ei declarat de functionare: piata agro-alimentara.
Piata pe post de laxativ
Nu toti sunt insa multumiti de felul in care se organizeaza acest targ. Suprasaturatia le apartine celor care locuiesc in zona, ale caror scari s-au transformat in adevarate WC-uri publice sau celor care patroneaza magazinele de la parterul blocurilor, ale caror cai de acces sunt blocate de tarabe.
Mihai Sandru este patronul firmei Hemisan, o firma cu specific industrial, care este un nemultumit «2 in 1»: locuieste intr-un apartament de deasupra magazinului, cu vedere inspre sosea. Magazinul exista din 2004 si tot din acest an si-a oficializat of-urile, pr