• Iesenii care folosesc mijloacele de transport in comun se plang ca aerul este irespirabil • Temperaturile de peste 40 de grade Celsius din mijloacele de transport in comun le pot afecta starea de sanatate
Iesenii care folosesc mijloacele de transport in comun se plang ca aerul este irespirabil. Temperaturile de peste 40 de grade Celsius le pot afecta starea de sanatate. La orele de varf, atunci cand autobuzele sunt foarte aglomerate, calatorii resimt din plin valorile ridicate ale temperaturilor. Desi mijloacele de transport in comun sunt dotate cu ventilatoare, in unele cazuri acestea nu sunt pornite din cauza indiferentei soferilor.
"Ne coacem in autobuze sau maxi-taxi. Sa faca ceva pentru a beneficia si noi de un transport public civilizat si confortabil! La orele de varf, cand mijloacele de transport in comun sunt arhipline, iar caldura te doboara", a spus ieri, Catalina Danuta, o femeie coplesita de caldura din mijloacele de transport in comun. Reprezentantii Regiei Autonome de Transport Public (RATP) Iasi au sustinut ca nu au solutii pentru rezolvarea problemei singura varianta fiind cea a ventilarii prin deschiderea geamurilor. "Noi nu avem posibilitatea de a pune aer conditionat in mijloacele de transport, deoarece acestea trebuie sa deschida usile din cinci in cinci minute", a precizat Mihai Adrian, purtator de cuvant al RATP Iasi. Din cauza caniculei, liniile de tramvai, fiind confectionate din metal, se dilata, astfel incat calatoria cu mijloacele de transport in comun poate fi un pericol. Dar, deraierile sau accidentele datorate dilatarii sinelor sunt foarte rare. Pe de alta parte, vatmanii sau soferii sunt foarte afectati de temperaturile ridicate, pentru ca isi desfasoara activitatea in cabine mici si greu de aerisit.
• Iesenii care folosesc mijloacele de transport in comun se plang ca ae