Îngheţata este un desert popular produs din lapte, smântână, zahăr şi arome, informează encarta.msn.com. Toate aceste ingrediente se îngheaţă şi rezultă deliciosul desert. Se pare că îngheţata este originară din China anilor 2000 î.d.H. Prima dată în Europa a fost făcută îngheţată în Italia, în secolul XVII, ca mai apoi să ajungă la începutul secolului XVIII în America. Industria de fabricare a îngheţatei a debutat în Statele Unite ale Americii în 1851.
Primele metode de fabricare constau în amestecarea ingredientelor într-un container special înconjurat de gheaţă şi sare grunjoasă, până când compoziţia devenea cremoasă.
În prezent, la producerea îngheţatei se adaugă şi gelatină, folosită ca stabilizator. Compoziţia se amestecă pentru a sparge particulele de unt şi se bate până devine cremoasă, fără cocoloaşe, după care se adaugă alunele sau fructele, apoi se bagă în camerele de refrigerare. Când este parţial îngheţată, compoziţia se scoate şi se aşază în forme, care se pun în camerele frigorifice. Îngheţata franţuzească este îmbogăţită cu gălbenuş de ou.
Îngheţata este un desert popular produs din lapte, smântână, zahăr şi arome, informează encarta.msn.com. Toate aceste ingrediente se îngheaţă şi rezultă deliciosul desert. Se pare că îngheţata este originară din China anilor 2000 î.d.H. Prima dată în Europa a fost făcută îngheţată în Italia, în secolul XVII, ca mai apoi să ajungă la începutul secolului XVIII în America. Industria de fabricare a îngheţatei a debutat în Statele Unite ale Americii în 1851.
Primele metode de fabricare constau în amestecarea ingredientelor într-un container special înconjurat de gheaţă şi sare grunjoasă, până când compoziţia devenea cremoasă.
În prezent, la producerea îngheţatei se adaugă şi gelatină, folosită ca stabilizator. Compoziţia se amestecă pentru a sparge particulele de unt şi se bate până devine cr