Acalypha hispida este cunoscută sub denumirea de Coadă de pisică sau Coadă de vulpe, informează giarginaggio.it. Este o plantă erbacee perenă originară din Asia Meridională, care poate fi cultivată atât în apartament, cât şi în grădină.
Coada de pisică produce inflorescenţe lungi, de culoare roşie, ce pot depăşi 10-15 centimetri. Este vorba despre o plantă semilemnoasă, cu crenguţe subţiri acoperite de frunze mari, zimţate, în formă de inimă, de culoare verde închis. De primăvara şi până toamna, plantele produc lungi inflorescenţe de culoare roşu aprins, ce cresc de la baza frunzelor şi care au aspect pufos. De aici derivă şi numele comun al plantei. Pentru a favoriza o bună dezvoltare a acesteia, este recomandată îndepărtarea florilor în momentul în care culoarea acestora începe să pălească. Există numeroase varietăţi din această plantă. Spre exemplu, Acalypha hispida alba, care se diferenţiază prin inflorescenţa de culoarea fildeşului, şi Acalypha hispida pendula, care are ramurile arcuite şi frunzele de dimensiuni mici. Acalypha hispida poate ajunge până la o înălţime de 90 de centimetri. Înflorirea se produce după aproximativ un an.
Temperatură şi lumină
Acalypha hispida preferă zonele luminoase, însă trebuie evitat contactul direct cu razele soarelui. Iarna, temperatura nu trebuie să fie mai mică de 12-15 grade Celsius. În timpul verii, aceasta poate fi scoasă afară, cu condiţia să fie păstrată într-o zonă semiumborasă, dar nu întunecoasă. În cazul în care nu are lumină suficientă, plantele se alungesc, nu fac flori şi îşi pierd coloritul verde intens al frunzelor. Trebuie evitată expunerea plantei la curenţii de aer, deoarece frunzele şi florile pot cădea.
Udare
Pentru o dezvoltare frumoasă, Acalypha hispida are nevoie de un sol menţinut umed, însă nu în exces. Din martie şi până în octombrie este indicat