Pentru ca rudele nu au avut bani sa faca succesiunea sau doar pentru ca nu au stiut ca trebuie sa anunte si Fiscul ploiestean, multi raposati apar in baza de date a Serviciului Public Finante Locale Ploiesti ca fiind in viata si platitori de taxe si impozite. De aceea, acestia primesc instiintari de plata la domiciliu pana in momentul in care portarelul merge sa-i execute silit pentru neplata.
„Cred ca sunt peste 4.000 de cazuri de-a lungul timpului. Nu este vina noastra, ci a urmasilor, care nu ne-au anuntat de decesul contribuabilului respectiv. Nu ne dam seama de aceasta situatie decat atunci cand mergem pe teren sa-i executam si ne spun vecinii sau chiar mostenitorii ca omul a murit de ani de zile.
Unii spun ca nu au avut bani sa faca succesiunea, altii ca nu stiau ca trebuie sa ne anunte si pe noi, dar cand ramai proprietar pe un bun, nu stii ca trebuie sa platesti impozit pentru acel bun?”, se intreaba seful SPFL Ploiesti, Ion Marina. „In 30 de zile de la deces, aceasta situatie trebuie anuntata.
Oricum, cine ramane proprietarul unui apartament, sa zicem, al cuiva decedat si nu ne anunta si pe noi, este pasibil de amenda cuprinsa intre 50 lei si 100 lei”, a completat Marina. Pentru ca rudele nu au avut bani sa faca succesiunea sau doar pentru ca nu au stiut ca trebuie sa anunte si Fiscul ploiestean, multi raposati apar in baza de date a Serviciului Public Finante Locale Ploiesti ca fiind in viata si platitori de taxe si impozite. De aceea, acestia primesc instiintari de plata la domiciliu pana in momentul in care portarelul merge sa-i execute silit pentru neplata.
„Cred ca sunt peste 4.000 de cazuri de-a lungul timpului. Nu este vina noastra, ci a urmasilor, care nu ne-au anuntat de decesul contribuabilului respectiv. Nu ne dam seama de aceasta situatie decat atunci cand mergem pe teren sa-i executam si ne spun vecini