Tocanita de pui cu mamaliguta
Ingrediente: faina de malai, piept de pui, ceapa, ulei, sare, piper, boia de ardei dulce, patrunjel verde, smanmtana
Mod de preparare:
Se face o mamaliga vartoasa din faina malai amestecata in apa clocotita cu un pic de sare, se fierbe pana se despreinde de peretii vasului. O ceapa taiata julien se pune la calit in ulei intr-o tigaie, dupa care se adauga bucatile de carne de pui, (piept, pulpe sau aripi), se pune sarea apoi piper macinat si un pic de boia si se acopera cu apa calda, se lasa la fiert la foc mic, pana se face moale carnea. La nevoie se mai adauga apa calda, ca sa nu se prinda. Cand e gata se ia de pe foc, se serveste cu mamaliguta, asortata cu smantana si cateva frunze de patrunjel verde.
Bezele cu zmeura si alune de padure
Pentru blaturile de bezea
4 albusuri
1/4 lingurita praf de copt
225 gr zahar cu granulatie fina
75 gr alune de padure, macinate fin
Pentru crema
300 ml frisca
1 lingura zahar cu granulatie fina
1-2 linguri lichior cu aroma de zmeura
350 gr zmeura proaspata
Preparare
Porniti cuptorul cu circa 10 minute inainte de a coace. Pregatiti tava in care veti coace blaturile, tapetati-o cu hârtie. Bateti albusurile cu praful de copt pâna se intaresc, apoi adaugati treptat zaharul, câte doua linguri deodata, batând din nou albusurile de fiecare data, pâna se intaresc, dupa care incorporati alunele macinate. Din aceasta compozitie coaceti doua blaturi de bezea. Cu ajutorul unei furculite desenati un model pe unul dintre ele, inainte de a-1 coace, pentru a obtine un efect decorativ. Când sunt coapte, lasati blaturile sa se raceasca in cuptor circa o ora, apoi transferati-le pe un gratar si lasati-le sa se raceasca complet, indepartati hârtia pe care le-ati copt. Pentru a prepara crema, bateti frisca impreuna cu zaharul pudra si c