De la inceputul anului si pana in prezent, 58 de unitati alimentare au fost inchise temporar, pentru ca marfa nu era depozitata corespunzator, unele produse erau expirate sau din cauza mizeriei. Dupa cum a declarat dr. Manuela Trifan, sef Serviciu Inspectia sanitara de stat, numarul unitatilor alimentare carora le-a fost suspendata activitatea este foarte mare in comparatie cu anul trecut, cand doar 55 de unitati de acest gen au fost inchise temporar, din aceleasi cauze.
In functie de gravitatea situatiei descoperita in urma controlului, inspectorii din cadrul Inspectitiei sanitare de stat suspenda activitatea unitatii pana la 30 de zile, timp in care trebuie puse in aplicare masurile stabilite de organele de control. "Este foarte mult, daca facem o comparatie cu anul trecut, cand in 12 luni de zile am suspendat activitatea la 55 de unitati cu profil alimentar, unde sunt incluse si restaurantele. In ceea ce priveste restaurantele, aici am suspendat activitatea pentru nerespectarea circuitelor. Depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare, comercializarea acestora cu termenul de valabilitate depasit sau mizeria dintr-un magazin alimentar, reprezinta un risc iminent de imbolnavire a populatiei. Vom continua controalele si la pensiuni, hoteluri", a declarat dr. Manuela Trifan, sef Serviciu Inspectia Sanitara de Stat.
De la inceputul anului si pana in prezent, 58 de unitati alimentare au fost inchise temporar, pentru ca marfa nu era depozitata corespunzator, unele produse erau expirate sau din cauza mizeriei. Dupa cum a declarat dr. Manuela Trifan, sef Serviciu Inspectia sanitara de stat, numarul unitatilor alimentare carora le-a fost suspendata activitatea este foarte mare in comparatie cu anul trecut, cand doar 55 de unitati de acest gen au fost inchise temporar, din aceleasi cauze.
In functie de gravit