Tribunalul Dolj va judeca mâine cererea mijlocaşului Universităţii Craiova prin care solicită să fie declarat liber de contract după 30 iunie, când îi expiră angajamentul semnat cu gruparea din Bănie.
Litigiul dintre Universitatea Craiova şi Andrei Ionescu este departe de a fi încheiat. Clubul a câştigat bătălia pe latură sportivă, după ce comisiile din cadrul FRF au dat dreptate Ştiinţei, care a solicitat suspendarea pe doi ani a jucătorului pentru refuzul de a semna un nou contract, însă nu şi războiul, lupta mutându-se la instanţele civile.
Pornind de la prevederile Constituţiei României, potrivit cărora dreptul la muncă nu poate fi îngrădit, fotbalistul oltean a acţionat în judecată clubul Universitatea Craiova şi Federaţia Română de Fotbal, solicitând anularea hotărârii de suspendare a sa pe motiv că aceasta este netemeinică şi nelegală. Jucătorul aduce ca argument faptul că a semnat deja două contracte de profesionist cu gruparea din Bănie şi nu mai poate fi obligat să semneze altul. Regulamentul FRF obligă jucătorii care termină perioada junioratului să semneze un contract pe minimum trei ani cu clubul care i-a format.
Prima înfăţişare este programată mâine, la Tribunalul Dolj, unde judecătorii Dumitru Stanciu şi Doina Spiridon va trebui să se pronunţe în acest caz, care tinde să devină emblematic în fotbalul românesc. În balanţă vor fi puse, într-o parte, dorinţa conducătorilor de la club de a păstra toţi jucătorii de valoare indiferent de opţiunea lor, iar, în cealaltă parte, dorinţa fotbaliştilor tineri de a evolua la echipe din Occident.
Cinci motive de despărţire
În solicitarea sa de a deveni jucător liber de contract după 30 iunie, când îi expiră angajamentul semnat cu Universitatea, Andrei Ionescu a enumerat cinci motive pentru care nu mai doreşte să continue cu gruparea din Bănie. „Reprezentanţii clubului nu