Nemţoaicele educate nu îi mai vor pe bărbaţii din regiunea în care au trăit până acum – mai exact, din Germania de Est. Nu este vorba de incidente izolate, pentru că deja fostul RDG se confruntă cu o problemă demografică – un număr uriaş de femei au migrat spre părţile vestice ale Germaniei, în căutarea de soţi „valabili”. Germanii de est sunt consideraţi, se pare, de propriile femei, bărbaţi de mâna a doua – needucaţi, şomeri şi disperaţi. Dezechilibrul dintre cele două genuri este în prezent cel mai pregnant din toată Europa, relatează The Guardian. Nici măcar comunităţile în mod tradiţionale mai bogate în bărbaţi precum Suedia, Finlanda sau insulele greceşti nu cunosc o asemenea amploare a fenomenului. Mai exact, pentru fiecare 100 de est-germani între 25 şi 30 de ani există doar 70 de femei... Sutele de mii de femei lipsă şi-au tot luat zborul din 1991 până acum către fosta RDG sau chiar în alte ţări.
Exodul este pus de sociologi în seama faptului că est-nemţoaicele sunt mai educate decât masculii din această regiune şi vor prin urmare, standarde mai înalte de viaţă pentru ele şi pentru partener. Fosta Germanie de Est rămâne astfel cu femeile din clasa muncitoare şi, cu puţin noroc, imigrantele turcoaice. (E.F.)
Nemţoaicele educate nu îi mai vor pe bărbaţii din regiunea în care au trăit până acum – mai exact, din Germania de Est. Nu este vorba de incidente izolate, pentru că deja fostul RDG se confruntă cu o problemă demografică – un număr uriaş de femei au migrat spre părţile vestice ale Germaniei, în căutarea de soţi „valabili”. Germanii de est sunt consideraţi, se pare, de propriile femei, bărbaţi de mâna a doua – needucaţi, şomeri şi disperaţi. Dezechilibrul dintre cele două genuri este în prezent cel mai pregnant din toată Europa, relatează The Guardian. Nici măcar comunităţile în mod tradiţionale mai bogate în bărbaţi precum Suedia, Finlanda