Control digital, noua niveluri de incalzire pe arzator, child lock, inchidere automata, sase functii de gatire, termoventilare, iluminare. Bucatariile functional-minimaliste sunt in trend, daca nu pentru a fi mai des utilizate, macar pentru a aduce armonie in designul de interior, pentru a-si realiza mai bine noua functie sociala, dar si din ratiuni de time management.
Stilul zen, atat de modern in 2006, se pastreaza si in acest sezon. Designul se remarca prin linii sobre si pure, putine piese de mobilier, culori in tonuri de gri, alb si argintiu. Functionalitate prin tehnologia de ultima ora, interfata "user-friendly" si designul suprafetelor din inox si sticla fac parte din acest stil. Electrocasnicele incorporate sunt avangardiste, rafinate si tratate ca niste gadgeturi-piese de mobilier. Plitele au activare "touch control", cuptoarele electrice au mai multe functii de gatire, iar hotele incep sa semene cu niste sculpturi cubiste din inox.
Bucataria zen, practica si economica s-a transformat in ultimele sezoane intr-un spatiu confortabil de locuit, locul de intalnire al familiei sau chiar camera in care sunt primiti prietenii, departe de a mai fi doar zona de pregatire a cinei. Iar cele mai recente game de electrocasnice nu fac decat sa se bazeze pe acest trend.
"Whirlpool a dezvoltat o serie de concept, denumita In Kitchen, un proiect de design ce merge pe principiul ca in regiunea europeana casele tind sa devina tot mai mici - asa numitul sindrom Peter Pan - si ca bucataria trebuie sa fie functionala, estetica, dar si foarte practica", spune Mioara Bolozan, Director Marketing Whirlpool Romania.
In Kitchen se doreste a fi o propunere care sa sustina afirmatia designerilor Whirlpool "bucataria nu mai trebuie sa fie un spatiu delimitat, ea se poate muta oricand in living, de exemplu". Printre creatiile In Kitchen se numara doua prototipuri,