Prezervativele olimpiceFoto: funnyhumor.com
Cunoscut din antichitate, prezervativul a oferit, dintotdeauna, dublul beneficiu de contraceptiv si protectie impotriva maladiilor cu transmitere sexuala. Contrar credintei comune, prezervativul nu este o inventie moderna. Inca de acum 15 secole exista ideea protejarii impotriva bolilor cu transmitere sexuala si a sarcinilor nedorite.
Nu se stie cu exactitate cine a inventat prezervativul, insa exista certitudinea ca el a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri.
Istoria prezervativului
Povestea prezervativului incepe cu cateva mii de ani in urma. Cele mai vechi ilustrari ale unui prezervativ sunt din Egiptul anului 1000 I.Hr., care prezinta personaje purtand un fel de invelis din panza pentru a se proteja de boli, infectii si muscaturi de insecte. In anul 1500 inainte de Hristos, in Creta regelui Minos, vezica de oaie era foarte populara pe post de contraceptiv masculin.
Abia in secolul 10 d.Hr. apare prima modificare importanta a materialului de baza. Chinezii au incercat sa se fereasca de infectii, folosind o hartie de matase inmuiata in ulei, iar japonezii aveau la indemana doua tipuri de prezervative, "Kawagata" care erau confectionate din piele subtire si "Kabutogata" confectionate din carapace de testoasa sau coarnele animalelor.
Cel mai vechi prezervativ dateaza din 1640Foto: discovervancouver.com
Romanii foloseau tampoane inmuiate intr-o solutie facuta din plante si prezervative confectionate din vezica de capra.
Primele dovezi atestate ale aparitiei prezervativelor dateaza din jurul anului 1000 i.H.
In pestera Combarelles din Franta exista unele picturi rupestre care au fost interpretate ca fiind dovezi de folosire a unor invelitori ale penisului. Cel mai vechi prezervativ a fost descoperit in fundatia castelului Dudley din