Producatorul de electronice Flextronics International va achizitiona compania Solectron in cadrul unei tranzactii de 3,6 miliarde de dolari, astfel luand nastere unul dintre cei mai mari si mai diversificati producatori de componente electronice. Noua compania are 200.000 deangajati, opereaza in 35 de tari si va genera venituri anuale de 30 de miliarde de dolari. Solectron detine in Romania o capacitate de productie la Timisoara. Citigroup Global Markets, consultantul financiar al Frexitron
Producatorul de electronice Flextronics International va achizitiona compania Solectron in cadrul unei tranzactii de 3,6 miliarde de dolari, astfel luand nastere unul dintre cei mai mari si mai diversificati producatori de componente electronice. Noua compania are 200.000 deangajati, opereaza in 35 de tari si va genera venituri anuale de 30 de miliarde de dolari. Solectron detine in Romania o capacitate de productie la Timisoara.
Citigroup Global Markets, consultantul financiar al Frexitronics in cadrul tranzactiei, va acorda acesteia un imprumut in valoare de 2,5 miliarde de dolari pentru a finanta partea de lichiditati necesara in cadrul achizitiei.
Thomas J. Smach, CEO al Flextronics, apreciaza ca integrarea celor doua companii ar putea pana la doi ani dar tranzactia va crea beneficii pentru consumatori, reduceri de costuri si sinergii pe care nici una dintre companii n-ar fi putut sa le obtina singura.
Conform termenilor achizitiei, intre 50% si 70% din actiunile Solectrom vor fi convertite in actiuni Flextronics. Solectron va deveni o subsidiara Flextronics, iar actionarii sai vor detine pana la 26% din actiunile Flextronics.
Totodata, Solectron va putea numi doi membri in consiliul de administratiei a noii companii, dar aceastia vor trebui