Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere decid astazi daca motiunea de cenzura "Guvernul Tariceanu trebuie sa plece” este depusa regulamentar in Parlament si daca va putea intra in dezbateri sau nu. Motiunea a fost inregistrata numai la Senat, intrucat la Camera Deputatilor a ajuns cu mai putine semnaturi decat cele minime, prevazute de regulament. Democratii au anuntat, ieri, ca motiunea impotriva Guvernului va fi depusa din nou saptamana aceasta. Chiar daca vor reusi, din a treia incercare, sa finalizeze demersul, sansele ca Parlamentul sa retraga sprijinul Executivului sunt minime. Pentru ca motiunea de cenzura sa fie considerata adoptata, trebuie sa fie votata in plenul reunit al celor doua Camere cu majoritate calificata. Din partea opozitiei, in afara de initiatori, niciun partid nu si-a anuntat sprijinul. Vadim Tudor a spus ca, cel mai probabil, reprezentantii PRM se vor abtine de la vot, iar liderii PSD au precizat inca de saptamana trecuta ca demersul PD este unul inutil. Potrivit senatorului Sabin Cutas, "este posibil ca parlamentarii PC sa voteze motiunea, dar numai daca vor fi siguri ca PD si Traian Basescu isi vor asuma guvernarea". "Lucru de care ma indoiesc", a adaugat Cutas.
Boc: Nu negociem cu PSD
Pentru ca demersul democratilor sa aiba succes este necesar sprijinul social-democratilor. Potrivit deputatului Victor Ponta, formatiunea pe care o reprezinta va lua o decizie finala spre sfarsitul saptamanii, in urma intalnirii cu reprezentantii din teritoriu.
Democratii au insistat, in schimb, ca nu poarta niciun fel de negocieri cu PSD. "Daca PSD si PNL initiaza negocieri pentru crearea unei majoritati parlamentare care sa asigure stabilitate Guvernului Tariceanu, este un act firesc si asteptat. Transparentizarea relatiei dintre cele doua formatiuni trebuie sa se produca, aceasta fiind si una dintre ratiunile pen