Sâmbătă - o zi cu soare, tânără şi plină de iubire. În curtea mică a Bisericii „Sf. Nicolae“ din Craioviţa, patru corturi s-au întins încă de dimineaţă. Şi, începând cu ora 9.00, zeci de tineri din Craiova au început să se adune sub ele. Veseli, frumoşi, îmbrăcaţi tinereşte, de vârste şi şcoli diferite, de condiţii diferite, cu nume diferite atârnate la gât: Cristina, Marian, Tudor, Ionuţ, Luiza, Corina, Ileana... Un singur lucru îi asemăna: cartea de rugăciuni, pe care o ţineau în mâini, simbol al credinţei care îi uneşte şi al iubirii pe care veniseră s-o dezbată aprins.
Erau tinerii din grupurile parohiale şi din asociaţiile de tineret creştin-ortodox din Craiova. Se întâlneau, pentru a doua oară, să se vadă, să discute, să recite, să se joace de-a artiştii, să se felicite şi să se premieze. Dar, mai ales, să răspundă la câteva întrebări arzătoare, la care majoritatea tinerilor nu ştiu ce să spună: ce este iubirea? De câte feluri este iubirea? Cum simţi tu iubirea lui Dumnezeu şi cum îi răspunzi? Dacă iubirea nu cade niciodată, de ce există atâta suferinţă din dragoste? Mistere pe care o mână de tineri au reuşit să le dezlege sâmbătă, în curtea mică a unei biserici.
Nu din cărţi, ci din suflet
„Iubirea este o lumânare care împărtăşeşte altor lumânări lumină şi, în acelaşi timp, nu-şi împuţinează lumina sa. Trebuie să ţinem aprinsă lumina iubirii şi să o oferim tututor. Să oferim astfel iubirea noastră altora, pentru că, spune Cartea Sfântă, dar din dar se face Rai. În felul acesta, putem să ne construim Raiul nostru de pe pământ, pe care să îl gustăm toată viaţa, până închidem ochii. Să fie iubirea o pregustare a Raiului, pe care nădăjduim cu toţii să îl cunoaştem la un moment dat...“
„Iubirea o simt şi îi răspund oferind iubire celorlalţi, mulţumind, rugându-mă, făcând fapte de milostenie. Îi răspund prin păstrarea poruncilor, p