pescuit. Mai bine zis incearca sa desfasoare acest program, deoarece pana in acest moment nu exista dotarile necesare salvarii delfinilor prinsi in plasele abandonate. Pentru a strange suma necesara achizitionarii unui vehicul operat prin telecomanda, pentru explorarea marii si descoperirea plaselor, organizatia a apelat la o solutie mai putin obisnuita.
Au fost montate urne in supermarketuri si s-a apelat la bunavointa constantenilor.
Plasele uitate de braconieri in apele Marii Negre continua sa faca victime printre populatiile de delfini. „Dupa ce au fost alungate pescadoarele sub pavilion strain care braconau in Marea Neagra, plasele puse au ramas si continua sa prinda peste. Mai sunt si plase pescaresti de care proprietarii au uitat, sau pur si simplu le-au pierdut.
Dintre delfini cei mai dezavantajati sunt cei din specia Phocoena Phocoena, care din cauza dimensiunilor mici devin victime ale plaselor de pescuit”, a declarat directorul coordonator al Oceanic Club, Razvan Popescu-Mirceni. In acest moment organizatia urmeaza sa intocmeasca un studiu de cercetare si evaluare a populatiei de delfini din zona costiera romaneasca.
„Colaboram cu cei care administreaza parcul mediteranean pentru protectia cetaceelor. Cu acestia urmeaza sa facem partea de cercetare si evaluare a populatiilor de delfini din zona costiera romaneasca si culoarele de migratiune din bazinul de vest al Marii Negre. Mai exact ei ne vor ajuta in materie de cercetare a starii de sanatate si a numarului delfinilor.
Din pacate e greu de delimitat un spatiu pentru delfini, deoarece ei migreaza pe suprafete foarte mari”, a mai declarat directorul Popescu-Mirceni. Pentru salvarea delfinilor de plasele pescaresti ramase abandonate in Marea Neagra Oceanic Club ar avea nevoie de un ROV (remote operated vechicle) pentru explorarea apelor marine romanesti, car