Sir Richard Branson este recunoscut drept cel mai nonconformist antrepenor din lume, care a reusit, ghidandu-se dupa propriile sale reguli de business, sa creeze un grup de peste 350 de companii cu o prezenta globala, dar fara sediu central sau ierarhie manageriala.
Articol publicat in YourMoney, suplimentul saptamanal de business lifestyle editat de Wall-Street.
Despre averea excentricului britanic, estimata de Forbes la 3,9 miliarde de dolari, specialistii spun ca a fost cladita din insinct, principalele coordonate care l-au ghidat pe Branson pe scara succesului fiind creativitatea si ludicul. Dar Branson nu a castigat doar foarte multi bani, ci si admiratia celor care l-au cunoscut intr-un moment sau altul al vietii sale, fie ei parteneri sau rivali.
Povestea lui Branson este una deosebit de interesanta, daca tinem cont ca "rebelul" care a renuntat la 16 ani la scoala si-a cumparat la 25 propria lui insula.
Companiile inglobate de gigantul Virgin au cele mai diverse domenii de activitate: productie muzicala, transporturi aeriene si feroviare, telecomunicatii, bauturi racoritoare, turism, cosmetice, servicii financiare, publicitate, Internet etc.
"Sunt unul dintre foarte putinii antreprenori care au reusit sa ajunga la 50 de ani fara sa dea niciodata faliment", se autocaracterizeaza Branson. Evident, nu toate ideile sale de afaceri, precum Virgin Cola sau Virgin Brides, s-au bucurat de acelasi succes, insa asta conteaza mai putin daca privim rezultatul final: un grup a carui valoare depaseste lejer 10 miliarde de dolari.
Losing my virginity: How I’ve survived, had fun and made a fortune doing business my way
Primul contact al miliardarului britanic cu mediul de business a avut loc la numai 16 ani, cand dislexicul Branson a decis sa renunte la scoala si sa ia viata in piept. Ideea cu care s-a lansat in afaceri: o revista