Foto: Cotidianul
Nu se stie la aceasta ora daca cei doi pesedisti care au semnat motiunea ramin sau nu in partid, nu se stie daca Mihai Lupoi mai are un viitor in PNL sau daca Petru Calian nu va fi exclus din PC, partid care tocmai ieri anunta cu surle si trimbite achizitionarea, saptamina viitoare, a unor parlamentari.
Un lucru era insa cert, pina ieri doar 229 de senatori si deputati (si aici sint inclusi si cei 32 de udemeristi si 16 dintre reprezentantii minoritatilor - categorii de parlamentari cu stabilitate 100%) sint la primul lor partid politic.
230 de parlamentari au fost membri in cel putin doua partide politice. Dintre acestia, in jur de 40-50 au obtinut al doilea carnet de partid prin fuziunea formatiunii politice din care faceau parte cu un alt partid. Cei mai multi se regasesc in PNL si PSD, partide care au absorbit PL, PAC, UFD, PNL-Cimpeanu, respectiv PSDR si PS.
Traseisti politici „clasici“, in sensul criteriului stabilit de Coalitia pentru un Parlament Curat - membru in minimum trei partide politice, excluzind cele fuzionate -, au fost identificati 22 de deputati si 4 senatori.
Exista posibilitatea ca traseisti „cu acte in regula“ sa fie mai multi, dar circa 40-50 de parlamentari nu aveau CV-ul foarte clar la capitolul activitate politica.
Campion absolut al traseistilor, proba de viteza, este deputatul Liviu Almasan. El detine doua recorduri greu de egalat. In numai doi ani si jumatate de mandat, este deja la al patrulea partid parlamentar. Almasan a intrat in Parlament pe listele PRM.
Din iunie 2005 si pina in februarie 2006 a activat ca independent; un an a fost membru PC, iar la inceputul lunii aprilie 2007 a intrat in PNL.
Aici a stat... doar doua saptamini (al doilea record!), pina pe 18 aprilie, cind a trecut la PD. Asta nu inainte sa se dezica de coalitia celo