Societatea care trebuia sa sustina unul dintre cele mai mari proiecte turistice ale Romaniei, Dracula Park, lansat in timpul mandatului lui Adrian Nastase si compromis dupa 2005, incearca sa se mentina pe linia de plutire.
Daca a esuat in tentativa de a face un mega-parc de distractii la Sighisoara si, mai tarziu, la Snagov, Dracula Park SRL a bugetat luna trecuta 350.000 lei pentru un teren in Brasov, pe care vrea sa construiasca o pensiune. Dracula Park va investi anul acesta 2,5 milioane lei pe Bursa si se va muta intr-o zona de lux a Capitalei.
Dracula Park, societatea la care au cumparat actiuni 14.000 de oameni in 2001, cand li s-a promis participarea la profiturile celui mai mare proiect turistic romanesc, cauta azi orice oportunitate de a inmulti banii stransi atunci prin subscriptie publica: 107 miliarde lei (vechi - n.r.; 3,5 milioane dolari, la un curs mediu de 30.000 lei/USD).
Consiliul de Administratie al societatii a decis recent sa completeze obiectul de activitate cu activitati de promovare imobiliara, cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare proprii sau inchiriate, administrarea imobilelor pe baza de tarife sau contract.
Aceasta miscare, dublata si de cercetarile discrete facute in zona Brasovului pentru achizitia unui teren, dezvaluie intentiile companiei de a lua pe cont propriu, in lipsa oricarui sprijin guvernamental, afacerile in domeniul turismului.
Proiectul Dracula Park a fost lansat in noiembrie 2001, locatia aleasa in prima varianta fiind Sighisoara. Intens mediatizata la vremea respectiva, aceasta a fost una dintre initiativele de inceput de mandat ale ministrului PSD al turismului, Dan Matei Agathon.
Opozitia printului Charles al Marii Britanii si a catorva ONG-uri a dizlocat proiectul din zona Sighisoarei, Guvernul alegand ulterior o locatie din Snagov pentru inves