De cinci ani incoace, pe piaţa romănească se pot degusta vinuri cu arome de vanilie, fructe de pădure, miere, pelin, coacăze şi ciuperci imbuteliate in sticle cu tehnica şi exigenţa germană.
Pentru vinificatorii de la malul Dunării este sărbătoare. Carl Reh Winery, filiala romănească a grupului german Reh Kendermann Weinkellerei - una dintre cele mai moderne crame şi principalul exportator de vinuri din Germania in intreaga lume - a implinit cinci ani de la intrarea pe piaţa vinurilor din Romănia. Evenimentul a fost sărbătorit la crama proprie de la Oprişor, din judeţul Mehedinţi, printr-o degustare de şapte produse ce au imbinat intr-un mod reuşit aroma strugurilor cu cele de vanilie, fructe de pădure, miere sau pelin. Chardonnay 2006, la Cetate Tezaur Chardonnay 2006, La Cetate Pinot Noir 2006, Shiraz 2004, La Cetate Tezaur Cabernet Sauvignon 2004, Dornfelder 2005, La Cetate Merlot 1999 au fost vinurile ce au demonstrat că Dionyssos a trecut şi pe meleaguri romăneşti.
CALITATE, NU CANTITATE! Din anul 2000, cănd a inceput să achiziţioneze terenuri, şi pănă in prezent firma a reuşit să deţină o suprafaţă de aproximativ 180 ha de vie in zona Oprişor, podgorii recunoscute pentru vinurile roşii. Pe lăngă producţia proprie de struguri, compania este incă dependentă de achiziţionarea materiei prime şi din alte zone. Pe an se obţin in medie 3 milioane de litri de vin, din diverse soiuri ce "sunt aduse din şcoli de viţă de renume, cum ar fi Germania, Franţa, Italia, deoarece nu vrem să ne confruntăm cu clonele de proastă calitate. Suntem fixaţi pe calitate, nu pe cantitate", declară Rodica Căpăţănă, director general.
Deşi scopul iniţial al acestei firme a fost exportul, astăzi există un echilibru intre piaţa internă şi export. Dotările tehnice incearcă să se apropie de nivelul european, incepănd cu "lăzile din inox, care transportă strugur