O zi ca oricare alta, pe santierele din Sibiu. Mijloc de saptamana, temperatura de vara blanda, lucru din plin. Insa pe toate santierele vizitate de reporterii ZIARULUI „se statea” sau se muncea „mai usor”.
Piata Garii, Aurarilor, Pielarilor, Jina, Alamor, Saliste, santiere pe bani publici, sunt santiere pe care „trasul matei de coada” se practica la cel mai inalt nivel. Iar ca exemplele sa fie si mai elocvente, strada General Dragalina sta ciopartita in gropi de mai bine de doi ani.
Miercuri, 28 - 29 de grade afara, un pic de vant, cat sa te racoreasca. Strada Gales o poti vedea cand cobori pe Cristianului, catre Maramures. Inca din capatul strazii de intampina o groapa, falncata de doi muncitori. Stau si isi replica fiecare cate o vorba. Stau. Aparatul de fotografiat ii dezmorteste.
Cel rezemat in lopata face stanga imprejur, sta cu spatele la camera si il avertizeaza si pe colegul lui de amorteala. In adierea vantului, colegul celui rezemat se intoarce, se apleaca si striga hohotind. „Na, ba, pozeaza-mi c...”. La cinci minute dupa, cei doi muncitori de pe strada Gales si-au reluat pozitiile. O strada mai incolo, pe Jina, tot asfaltul a fost spart si carat.
Trei muncitori pazesc un tractor. Aparatul de fotografiat devine iarasi o sperietoare - cel din tractor se preface ca incearca sa isi porneasca utilajul, iar ceilalti doi se prefac ca mesteresc ceva sub capota.Dupa trei fotografii, unul dintre ei striga - „Gata, domnu? Mai faceti fotografii?”. Concediul isi reintra in drepturi pe santierul de pe Jina.
Piata Garii. Incarcata de istorie si, mai ales, de termene. Initial trebuia sa fie gata in decembrie anul trecut. Apoi, nu s-a mai spus nimic. Primaria a dat alt termen - finalul lunii mai, apoi a lansat si sfarsit de iunie. Suntem in iulie, iar ieri i