Vă invităm să faceţi o plimbare culinară prin Antile şi să descoperiţi câteva dintre specialităţile din această insulă, ale cărei reţete ascund adevărate minuni gastronomice.
Popoarele care au migrat şi s-au instalat în aceste insule din Caraibe sunt numeroase. Începând cu amerindienii şi continuând cu africani, englezi, francezi, spanioli, indieni şi chinezi, fiecare dintre aceştia şi-a adus propria cultură şi propriile tradiţii culinare, punându-şi amprenta asupra bucătăriei de aici, care încet-încet s-a transformat într-una dintre cele mai bogate şi variate din lume.
De exemplu, sortimentele de curry tradiţional indiene s-au adaptat produselor locale şi s-au transformat în ceea ce se numeşte „poudre de colombo“, un amestec de condimente provenit din partea franceză a insulelor Caraibe, al cărui gust este asemănător cu cel al pudrei de curry, dar mai puţin iute. În acelaşi fel, crochetele de cod sunt originare din Portugalia, după o scurtă trecere prin Africa, iar reţeta de somon cu lămâie verde învelit în frunze de banan prezintă în acelaşi timp aspecte asiatice şi africane. Să nu uităm că bucătăria englezească şi-a adus şi ea contribuţia la reţetele din Antile, introducând în primul rând elementul „pudding“, iar rafinata artă culinară franţuzească a adus varianta foarte condimentată a sosului court bouillon (un sos în care s-au fiert diverse verdeţuri şi condimente, folosit pentru a opări, nu pentru a fierbe, peşte, crustacee sau fructe de mare).
Peştele
Fiind vorba de o insulă, bucătăria din Antile pune mare preţ pe produsele oferite de ocean şi foloseşte în special specii de peşti tropicali, precum peştele-spadă, care, preparat cu lămâie verde şi servit cu spanac, este un adevărat deliciu. Dacă doriţi să savuraţi un fel de mâncare special, foarte apreciat atât de localnici, cât şi de turişti, vă recomandăm să încercaţi miha