Cele patru toalete publice din Ploiesti deservesc, cel putin teoretic, 200.000 de persoane, adica populatia orasului aflata la un moment pe strada si persoane care tranziteaza orasul. Cu toate ca in administrarea ADPP sunt sase astfel de locuri, doar patru sunt deschise: in parcul din fata Halelor Centrale, in parcul de la Gara de Sud, la Obor si in Pasajul Unirea.
Intrarea intr-unul dintre aceste WC-uri este 1 leu, si, chiar daca este curatenie, obiectele sanitare si in general dotarile de care “se bucura” aceste amplasamente, fac ca plata sa fie prea mare. “Prefer sa merg intr-unul dintre magazinele mari din oras pentru toaleta. Acolo este curat si frumos.
In plus, este gratis”, ne-a declarat un ploiestean aflat in preajma unuia dintre WC-urile publice. Acelasi lucru ne-a semnalat si responsabila unuia dintre aceste locuri: “Este curat, dar nu prea ne viziteaza oamenii.” In perioada de timp urmatoare, vor mai fi deschise si celelalte doua WC-uri publice situate langa Galeriile Comerciale si la Piata Nord.
Daca in cazul primului, lucrarile vor incepe in curand, pentru ca in vara aceasta sa fie deschis, la nord, municipalitatea va incerca sa faca conventii cu comerciantii. Cele patru toalete publice din Ploiesti deservesc, cel putin teoretic, 200.000 de persoane, adica populatia orasului aflata la un moment pe strada si persoane care tranziteaza orasul. Cu toate ca in administrarea ADPP sunt sase astfel de locuri, doar patru sunt deschise: in parcul din fata Halelor Centrale, in parcul de la Gara de Sud, la Obor si in Pasajul Unirea.
Intrarea intr-unul dintre aceste WC-uri este 1 leu, si, chiar daca este curatenie, obiectele sanitare si in general dotarile de care “se bucura” aceste amplasamente, fac ca plata sa fie prea mare. “Prefer sa merg intr-unul dintre magazinele mari din oras pentru toaleta. Acolo este curat si frum