Specialistii in afaceri imobiliare anticipeaza un veritabil boom pe piata hotelurilor, datorat cresterii continue a cererii de pe piata serviciilor turistice.
"Lanturile internationale de hoteluri sunt interesate de obtinerea unor pozitii puternice pe piata locala a hotelurilor, Bucurestiul fiind inca atractiv si prezentand un mare potential de dezvoltare in comparatie cu alte orase din Europa Centrala si de Est", se arata intr-un raport al CB Richard Ellis referitor la piata hotelurilor.
Potrivit World Travel&Turism Council, citat de analistii CB Richard Ellis, in urmatorii 10 ani cererea de facilitati pentru turism si calatorii va creste, in Romania, cu un procent anual real reprezentand 7,9%, urmand sa atinga 14.110milioane dolari.
Inca 1.000 de camere in 2007
Circa 66% din totalul facilitatilor hoteliere existente in Bucuresti sunt hoteluri de 3 si 4 stele. Exista numai sase hoteluri de lux de 5 stele, care insumeaza 1.467 de camere disponibile. Totusi, numarul de camere al hotelurilor bucurestene a crescut cu 22% in perioada 2004-2006, ajungand la 6.400.
In acest an vor fi finalizate inca 1.000 de camere, in cadrul celui mai mare proiect hotelier din Romania - se mai arata in raportul companiei imobiliare.
CB Richard Ellis preconizeaza si modificari in structura cererii de servicii hoteliere, in sensul ca apart-hotelurile (pentru sedere extinsa) si hotelurile pentru clientii cu buget redus vor fi tot mai solicitate.
"Piata hotelurilor va cunoaste o dezvoltare intensa, pe masura ce developerii vor finaliza proiecte noi sau lucrari de renovare", concluzioneaza specialistii imobiliari.
Compania DTZ Echinox apreciaza, la randul ei, ca marii operatori de hoteluri vor alege centrul orasului pentru structuri de cazare de 3-5 stele, drumul care porneste din centru si ajunge la a