In Romania, bataia ca forma de educatie a copilului este intalnita in 84% din cazuri. 70% dintre adulti stiu ca bataia este interzisa prin lege, dar numai 30% se implica in combaterea fenomenului.
Dupa "Bataia nu e rupta din Rai!", organizatia Salvati Copiii a lansat o noua campanie nationala de educatie, "Violenta naste violenta", prin care, pe parcursul unui an, 90.000 de parinti vor fi informati asupra metodelor de educare non-violente si 27.000 de copii vor fi pregatiti pentru a interveni in aplanarea conflictelor. Alt obiectiv important al acestei campanii este acela de a determina cresterea reactiei populatiei la combaterea violentei asupra copiilor. Studiul care a stat la baza campaniei a relevat ca mentalitatea de a nu interveni cand un copil este batut de parintele sau este larg raspandita (70% din cazuri) si ca multi profesori, 40%, nu au cunostinta despre prevederile legale care interzic violenta asupra copiilor.
» Interzicerea pedepselor fizice umilitoare asupra copilului este prevazuta de Legea 272/2004.
» Educarea parintilor in spiritul "disciplinei pozitive" se realizeaza si prin site-ul www.salvati copiii.ro/educatiefaraviolenta. In Romania, bataia ca forma de educatie a copilului este intalnita in 84% din cazuri. 70% dintre adulti stiu ca bataia este interzisa prin lege, dar numai 30% se implica in combaterea fenomenului.
Dupa "Bataia nu e rupta din Rai!", organizatia Salvati Copiii a lansat o noua campanie nationala de educatie, "Violenta naste violenta", prin care, pe parcursul unui an, 90.000 de parinti vor fi informati asupra metodelor de educare non-violente si 27.000 de copii vor fi pregatiti pentru a interveni in aplanarea conflictelor. Alt obiectiv important al acestei campanii este acela de a determina cresterea reactiei populatiei la combaterea violentei asupra copiilor. Studiul care a stat la b