Mi se pare ca s-a comis o nedreptate atunci cand, de Ziua Copilului, nu s-a amintit nimic despre politicienii nostri. Intr-adevar, nu numai barba si anii din cartea de identitate il fac pe om, ci si comportarea sa. Povestea ultimei incercari a PD de a introduce o motiune parlamentara ar putea servi ca o ilustratie a infantilismului oamenilor nostri politici. E greu de crezut ca dl Gheorghe Flutur sau Flutur Gheorghe a putut sa se preteze la un fals atat de flagrant, semnand de doua ori, schimband doar ordinea numelui, pe aceeasi foaie. Dar oricine ar fi fost autorul plastografiei, "secretariatul PD", de exemplu, a dat dovada de o naivitate induiosatoare, demna cel mult de clasa intai elementara. De aceea propunem abandonarea urmaririi penale, propusa de dl Funar, si transferul dosarului catre un tribunal pentru minori.
Interesanta apare si atitudinea dlui Mihai Lupoi. Membru al PNL, deci al formatiei guvernamentale, senatorul isi pune semnatura pe o motiune care ar urma sa le dea la cap chiar colegilor sai din partidul liberal. Dar, la cateva ore dupa aceea, dl Lupoi declara unui coleg de partid ca ii pare rau ca a semnat. Chipurile, avusese un necaz cu partidul in teritoriu si i-a venit, asa, sa se razbune. Pur si simplu, a dat cu jucaria de pamant. D-sa are, de fapt, un suflet bun. Nu tine la suparare. O sa-si retraga semnatura. Ceea ce a si facut. Dar la cateva minute dupa ce motiunea fusese inregistrata oficial la registratura Camerei Deputatilor. Aici se pune o intrebare tulburatoare: dupa cate zile, ore, minute, secunde se poate retrage o semnatura? Daca semnez un act de vanzare-cumparare la un notar, tranzactia e incheiata, ireversibila. In schimb, la Parlament e ca la gradinita, ne jucam de-a semnaturile.
Ajungem aici la un alt punct, despre care am mai pomenit cate ceva. Cuvantul dat nu prea conteaza. Anunt ca voi demisiona la cinci minute dupa u