Dupa ce au fost pusi pe jar de modificarile legislatiei de transport public local, acum taximetristii sibieni sint pusi pe drumuri. Consilierii locali au trecut activitatea defunctului Serviciu Public de Administrare Parcari la Administrarea Domeniului Public si Privat.
Din aceasta luna, taximetristii sibieni vor umbla pentru un loc de parcare la Serviciul pentru Administrarea Domeniului Public si Privat. Aceasta masura a fost luata de autoritatile locale in incercarea de a calma spiritele intre taximetristi si ceilalti soferi, legate de numarul redus al locurilor de parcare, dar si de tarifele diferentiate pentru acestea.
„Divergentele privind utilizarea locurilor de parcare si cresterea numarului de sanctiuni contraventionale, cauzate de taximetristii care ocupa, pe linga locurile de asteptare, si pe cele de parcare, in general, au determinat luarea acestei decizii de stabilire a autorizatiei de parcare taxi", se arata in raportul semnat de Ilie Cretu, directorul Serviciului de Administrare a Domeniului Public si Privat
Costuri
Autorizatia de parcare taxi se elibereaza pe cel putin o luna de zile, pentru o taxa de 20 de lei pe luna sau 240 de lei pe un an intreg. Permisul este valabil pentru locurile de asteptare amenajate special pentru taxiuri, dar si pentru toate parcarile gestionate de serviciul condus de Ilie Cretu.
Dupa ce au aprobat marirea tarifelor de transport a taxiurilor, de la 1,2 la 1,5 lei, consilierii locali au majorat si taxa de parcare a taximetristilor independenti, de la 50 la 240 de lei pe an. Insa pedepsele pentru cei care nu se supun legii nu reprezinta un pericol pentru buzunarele acestora. Doar alte probleme ar mai putea cei care incearca sa eludeze legislatia, fie ea si locala.
„Autorizatia de parcare taxi poate fi retrasa in cazul in care aceasta este utilizata pentru un al