Compania Flextronics International Ltd. va prelua, pana la sfarsitul anului, corporatia Solectron, care detine o fabrica si la Timisoara
Corporatia americana Solectron, care detine o unitate de productie si la Timisoara, va fi preluata de compania rivala Flextronics International Ltd., care in acest fel intentioneaza sa se extinda pe piata productiei de componente electronice destinate producatorilor de telefoane mobile. Valoarea tranzactiei, care s-a hotarat in urma cu cateva zile, va fi de 3,6 miliarde de dolari. Grupul bancar Citygroup
Inc. a fost de acord sa crediteze Flextronics cu 2,5 miliarde de dolari pentru finantarea acestei achizitii. "Atuurile de care beneficiaza Solectron pe segmentele high-end computing si telecomunicatii vor constitui o contributie nepretuita. Noua companie va fi lider de piata pe majoritatea segmentelor de produs", a spus directorul executiv de la Flextronics, Mike McNamara.
In functie de aprobarile din partea actionarilor si organismelor de reglementare, tranzactia urmeaza sa se incheie pana la sfarsitul lui 2007.
Flextronics a estimat ca prin preluarea Solectron va realiza economii de aproximativ 200 milioane de dolari in 18-24 de luni de la finalizarea tranzactiei. Noua companie care va rezulta din aceasta tranzactie va opera in aproximativ 35 de tari, va avea aproximativ 200.000 de angajati si vanzari anuale de peste 30 miliarde de dolari.
Producatorul american de echipamente electronice si subansambluri Solectron Corp. are la Timisoara o uzina de productie.
Ultima investitie majora in fabrica de la Timisoara s-a derulat in toamna anului 2005, cand Solectron, in parteneriat cu Ericsson, a implementat o linie de productie Engine Access Ramp, respectiv o tehnologie de ultima ora pentru serviciile de voce dar si pentru cele cu date destinate operatorilor de telefonie fixa.
Investit