Poliţiştii comunitari din Târgu Jiu sunt nevoiţi să se deplaseze la alarme false, declanşate de şoareci şi păsări care trec prin dreptul senzorilor de mişcare instalaţi la imobilele clienţilor.
Şoarecii şi păsările le dau bătăi de cap poliţiştilor comunitari din Târgu Jiu. Aceştia sunt nevoiţi să se deplaseze la alarme false declanşate de aceste animale şi să consume resurse pentru a pune în mişcare echipele de intervenţie. Furtunile cu tunete înregistrate în ultima perioadă le-au creat de asemenea probleme poliţiştilor, alarmele fiind declanşate de zgomot. După cum a precizat conducerea Poliţiei Comunitare din Târgu Jiu, intervenţiile se produc în trei cazuri: apel telefonic, apăsarea butonului de panică de sub tejghea sau când au loc forţări ale uşilor şi ferestrelor. Toţi beneficiarii sunt legaţi la centrala dispeceratului Poliţiei Comunitare. În momentul în care se declanşează alarma, poliţia intervine cu echipele speciale. „Există situaţii când alarma porneşte din cauza unor şoareci, pisici, păsări, care fie se izbesc de geam, fie trec prin raza de acţiune a senzorilor de mişcare. Pe zi sunt cam zece intervenţii, cele mai multe la clienţii noştri: bănci, instituţii publice, case de amanet, magazine cu bijuterii, magazine mari“, a afirmat şeful Poliţiei Comunitare Târgu Jiu, Ion Tudor.
Nu există leac pentru tunet
Costul deplasărilor îl suportă beneficiarul, în baza unui contract. Acesta diferă în funcţie de importanţa obiectivului şi distanţa la care este făcută intervenţia, cele mai dese fiind la discoteci şi baruri. „Uneori, salariaţii care se duc dimineaţa la serviciu tastează greşit codul şi declanşează alarma. Trebuie să intervină poliţia. De asemenea, la tunete, furtuni, alarmele se declanşează foarte des şi în ultima vreme intervenţiile în astfel de cazuri au fost frecvente. Costurile pentru deplasările la alarmele ca