Sorin Minea, directorul general al producatorului de mezeluri Angst, unul dintre primii cinci jucatori de pe piata locala, spune ca va finaliza pana la sfarsitul acestui an constructia unei fabrici de salate si semi-preparate din carne, la Buftea, in scopul de a-si asigura prezenta pe nisele de piata care aduc in continuare cresteri ale business-ului.
"Investitia in fabrica de mancare se va ridica la 1-1,5 milioane de euro cu utilaje cu tot. Nu va fi o investitie foarte mare la inceput, e doar prima etapa", a adaugat Sorin Minea.
Angst este o companie care s-a pozitionat de la inceput pe nisele de piata, compania fiind si unul dintre principalii furnizori de mezeluri pentru retelele de hoteluri si restaurante. Desi acest business nu aduce vanzari anuale mai mari de cateva milioane de euro, reprezentantii companiei se orienteaza spre castigarea de noi contracte in HoReCa.
"Noi investim in general putin in advertising, pentru ca suntem orientati pe o productie de nisa, pentru ca nu am de gand sa fac o distributie nationala si pentru ca nu vreau marketing dezechilibrat", mai spune Minea.
Compania a investit doar in primul trimestru al anului 1,5 mil. euro in centrele de productie din Buftea si Sinaia si in dezvoltarea lantului de magazine detinut.
"Diversificarea numarului de magazine si extinderea retelei in Bucuresti, dar si in provincie reprezinta una dintre prioritatile de investitii din acest an", spune Minea. El a adaugat ca investitiile in fiecare magazin se vor situa intre unu si doua milioane de euro.
Directorul general al Angst isi motiveaza decizia de a dezvolta in continuare lantul de magazine detinut, in ciuda expansiunii puternice a retailerilor prin faptul ca in tarile europene, industria alimentara se dezvolta mai usor prin intermediul magazinelor de proximitate.
"Nu avem de ce sa ne retragem dintr-o afacere buna