Grădiniţe în şcoli şi spaţii închiriate – acestea sunt măsurile de moment la care va recurge Ministerul Educaţiei, pentru a rezolva criza locurilor din învăţământul preşcolar. Dispoziţiile au fost stabilite în şedinţa de miercuri a Guvernului, Executivul anunţând că va recurge la un împrumut de 66,8 milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru a pune la punct infrastructura educaţională. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Camelia Spătaru, a declarat că în urma programului de dezvoltare vor fi construite 410 spaţii noi pentru grădiniţe, iar 344 de unităţi vor fi reabilitate şi consolidate, toate cele aproximativ 13.000 de grădiniţe din ţară urmând a fi dotate cu material didactic şi jocuri educative.
Nemulţumite de criza din învăţământul preşcolar din Capitală, sindicatele bucureştene din învăţământ au programat pentru data de 11 iunie 2007 un marş de protest. Începând cu ora 10, filialele locale ale Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret” şi ale Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ vor picheta sediile Prefecturii şi Primăriei Bucureşti, Ministerului Educaţiei şi Guvernului, pentru a cere mai multe spaţii pentru preşcolari. Aproximativ 10.000 de copii nu vor putea beneficia de un loc în grădiniţele bucureştene, în anul şcolar 2007-2008. (R.F.)
Grădiniţe în şcoli şi spaţii închiriate – acestea sunt măsurile de moment la care va recurge Ministerul Educaţiei, pentru a rezolva criza locurilor din învăţământul preşcolar. Dispoziţiile au fost stabilite în şedinţa de miercuri a Guvernului, Executivul anunţând că va recurge la un împrumut de 66,8 milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru a pune la punct infrastructura educaţională. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Camelia Spătaru, a declarat că în urma programului de dezvoltare vor fi construite 410 spaţii noi pentru grădiniţe,