Situat in centrul Oradei, la doi pasi de faimosul Corso, restaurantul Taverna te primeste intr-un decor rustic, tipic romanesc, si cu mancare calda, facuta ca acasa.
Restaurantul este amenajat in subsolul unei vechi cladiri, decorata cu piese de mobilier din lemn masiv si ceramica romaneasca. Intrarea este asemanatoare unei pivnite, iar pentru a ajunge in restaurant trebuie sa cobori cateva trepte de lemn.
Salile de mese, impartite pentru fumatori, nefumatori si un separeu pentru petreceri private, sunt decorate cu obiecte din ceramica, ulcioare si farfurii, iar deasupra cu stergare taranesti. Mesele sunt de lemn masiv, iar in loc de scaune sunt banci. si pe mese, la fel ca si pe pereti se gasesc prosoape taranesti, facute la razboi. Pe jos sunt podele din lemn, exact ca si in casele taranesti, iar nota originala o dau paiele aruncate pe jos. Desi localul este amenajat la subsol, proprietarul i-a facut si geamuri, care sunt acoperite cu perdele taranesti, asortate cu prosoapele de pe pereti si de pe mese. Pe pervazul geamurilor stau borcane mari cu muraturi, exact ca cele din camara gospodinelor. Tavanul este impodobit de cateva candelabre de lemn, in stilul celor din carciumile de pe vremea haiducilor si cu stiuleti de porumb, din loc in loc. Fetele care servesc in Taverna sunt si ele imbracate in haine de inspiratie populara.
Restaurantul este preferat de oradenii care lucreaza in apropiere de centru si iau masa in oras, datorita mancarurilor traditionale romanesti si unguresti. Ciorbele taranesti sunt gatite ca acasa, servite cu smantana si ardei iute.
Printre specialitatile oferite de restaurant se numara gustarea taraneasca: carnati, slanina, paine cu unsoare si boia, toba, branza de burduf cu marar si ceapa rosie, gustarea calda: carnaciori, ciuperci, ficatei de pui, cascaval pane, mititei cu mustar si ceapa rosie, supa de gaina, bobguly