In 1978 publică o scrisoare critică la adresa regimului din Romănia. Este anchetat şi expulzat din ţară. Se stabileşte in Danemarca. Publică o seamă de lucrări politice şi istorice. In ianuarie â90 revine in ţară. Astăzi, scriitorul Victor Frunză implineşte 72 de ani."Adevărul: principiul suprem"
In 1978 publică o scrisoare critică la adresa regimului din Romănia. Este anchetat şi expulzat din ţară. Se stabileşte in Danemarca. Publică o seamă de lucrări politice şi istorice. In ianuarie â90 revine in ţară. Astăzi, scriitorul Victor Frunză implineşte 72 de ani.
"Mă uit in ochii altora ca intr-o oglindă şi mă văd cine sunt. Şi sunt nu cel care cred eu insumi despre mine sau cel care aş fi vrut să fiu. Am scris mai multe cărţi de proză, intre care una cred că este deosebită («Fire de aur pe blană de oaie - din povestirile natelei»), incerc să scot din necunoscut scrierile politice ale prea puţin fericitului Pamfil Şeicaru (după ce am scris «Destinul unui condamnat la moarte»), il transplantez pe H.C.
Andersen, sunt autor de teatru jucat şi nejucat («Marea gară nouă»), am pus pana in măna multor tineri, mi-am afirmat uneori opiniile politice, iar eu sunt pentru cei mai mulţi doar autorul unei singure cărţi («Istoria comunismului in Romănia»), pe care nu ştiu a căta oară o lansez (pentru că veni vorba, la Bookfest), in care acum textul este insoţit de zeci de imagini foto şi documente. Acesta sunt, din păcate! Parcă acele cărţi nici n-ar exista.
Am ales să fiu, pe deasupra, şi editor, dublat insă de scriitor şi nu de «om de afaceri», in ideea iniţială, de a nu mă injosi bătănd pe la uşi, ci de a fi liber, liber... Liber să spun adevărul - principiul suprem al existenţei mele - să nu fac compromisuri cu propria conştiinţă de nici un fel şi să-mi afirm ideile, care pot fi oferite astfel şi altora, şi deci