Pentru locuitorii din Buenos Aires, o casa de vacanta in Punta del Este este sinonima cu o resedinta de lux in Hamptons sau pe Riviera franceza. Pentru europeni si americani, statiunea este o locatie glamour-fabuloasa, abia redescoperita.
Primii europeni care au pus piciorul in Punta del Este au fost spaniolii, la inceputul secolului 16. Situata in coltul sud-estic al Uruguayului, intre Atlantic si Rio de la Plata, Punta a fost, mult timp, un fel de Hamptons pentru latino-americani, un "loc de joaca" pentru un melanj foarte interesant de personalitati internationale, modele si sud-americani milionari in dolari.
De-a lungul timpului, Punta del Este a fost deseori comparata cu Hollywood, Miami sau Saint Tropez si asta pentru ca Antonio Banderas, Printul Philip al Marii Britanii, Lady Di, Jorges Luis Borges si Pablo Neruda i-au calcat de nenumarate ori nisipurile.
Sud-americanii i-au facut si ei reclama ca fiind o destinatie de vacanta ideala pentru cei care iubesc viata de noapte. In special in ianuarie si februarie, cand, dupa lasarea intunericului se plimba atat de multi oameni pe strazile din Punta, incat ai putea sa juri ca e, de fapt, amiaza.
Cluburile, teatrele, salile de cinema, cazinourile si terasele sunt deschise non stop. Pentru cei care nu adorm imediat dupa rasarit, pe tot parcursul zilei exista prezentari de moda pe plaja, croaziere cu iahtul, surfing, carturi sau plimbari calare. In plus, in Punta au loc multe turnee sportive pe perioada verii, de la rugby la golf sau tenis.
Festivalul de Film al orasului i-a atras, pe rand, pe Yves Montand, Jeanne Moreau si Anita Ekberg, iar in 1967 pe Sacha Distel, care a incoronat prima Regina a Puntei del Este (Tony Curtis avea sa faca onorurile in anul urmator). Punta si-a pastrat acel mister hollywoodian, cu restaurante gratioase ca La Cigale, La Burgogne si Il Greco, dar s