În Valea Jiului, să fii primar nu este cea mai profitabilă afacere, lucru demonstrat de unii aleşi, care nu au făcut mari achiziţii pe perioada mandatelor lor.
Aproape toţi edilii din Valea Jiului se declară mulţumiţi mai mult cu realizările pe plan profesional şi nu consideră că funcţia publică le-a adus mari beneficii, în timp ce unii dintre ei şi-au cam rotunjit veniturile, dar spun că aceasta se datorează afacerilor de familie.
Un apartament şi
terenul de sub bloc
Unul dintre cei mai săraci primari din Valea Jiului este cel de la Uricani, Dănuţ Buhăescu, care are doar „un apartament şi terenul de sub bloc“, o soţie care lucrează în Italia şi un venit lunar mai mare decât cel pe care îl avea la mină, unde a lucrat înaintea mandatului. „Eu cred că meseria de primar în Valea Jiului este grea, pentru că zona este grea. Eu nu am dobândit averi şi nici nu am maşini sau terenuri. Singura realizare este faptul că îmi voi trimite copilul ce a ajuns la liceu într-o vacanţă la soţia mea, care lucrează în Italia, pentru a ne putea întreţine“, a spus Dănuţ Buhăescu.
„Câştigam mai mult cu afacerea mea“
Primarul din Lupeni, Cornel Resmeriţă, spune că, de când e primar, singura realizare este că a fost ales de oamenii care i-au acordat încrederea lor, dar că din afacerea de familie ar fi câştigat mai mult şi cu mai puţin stres. El spune că tot ce a reuşit să strângă are dinainte să fie ales primar, adică din anul 2000, respectiv două terenuri, un apartament, o casă, o cabană la munte şi un spaţiu comercial. „A fost cel mai greu pas din viaţa mea, pentru că un primar trebuie să fie răbdător şi să pună suflet mult. Am lucrat în mină şi la primărie am venit din domeniul privat, unde câştigam mai bine, dar salariul este bun, trebuie să recunosc“, a spus Cornel Resmeriţă.
Afacerea de familie îi sporeşte veniturile @N