Moţiunea de cenzură împotriva guvernului condus de premierul Călin Popescu Tăriceanu e cotată cu şanse slabe de reuşită. Atât de slabe încât nici iniţiatorii acţiunii, democraţii, nu cred că îşi va atinge scopul.
După ce au ieşit cu chiu cu vai din aventura de strângere a semnăturilor pentru depunerea moţiunii de cenzură, democraţii se declară acum sceptici în privinţa şanselor de reuşită a acţiunii în parlament. Aceştia sunt de părere că PSD, partidul care poate influenţa rezultatul dezbaterilor pe marginea moţiunii de luni, şi-a aranjat deja apele şi nu va afişa nici un sprijin făţiş faţă de PNL, dar nici nu va susţine căderea guvernului, democraţii spunând că această variantă nu este una avantajoasă pentru social-democraţi.
Senatorul Radu Berceanu, preşedintele PD Dolj, a declarat că, probabil, nici PSD, şi nici PRM nu se vor prezenta la dezbateri, voturile de susţinere a moţiunii ridicându-se undeva pe la 120. „Luni vor fi foarte mulţi care nu vor veni. PRM şi PSD aproape sigur nu vor veni pentru că nu le convine să cadă guvernul. Vor fi 120 de voturi pentru susţinerea moţiuni, iar PNL şi UDMR vor fi împotrivă. Să vedem ce vor face minorităţile. După cum văd că se fac declaraţii acum, nu cred că va trece, însă lucrurile în politică se schimbă repede“, a spus Berceanu.
Buzatu crede că moţiunea de cenzură va trece
Semnalele venite de pe scena politică românească sunt interpretate însă cu totul altfel de peledişti, coiniţiatorii moţiunii. Deputatul Horaţiu Buzatu, preşedintele PLD Dolj, susţine că pesediştii sunt nemulţumiţi de faptul că premierul Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele PNL, nu s-a ţinut de promisiunile făcute PSD în schimbul susţinerii parlamentare a guvernului, promisiuni care cuprindeau, printre altele, câteva ministere, după cum a dezvăluit ieri pesedistul Alin Teodorescu. Peledistul doljean a dezvăluit că es