Mii de credincioşi s-au rugat sâmbătă şi duminică la picoarele statuii Maicii Domnului de la Fatima. Până ieri, statuia a fost găzduită de Biserica Italiană din Capitală, astăzi va fi depusă la Catedrala Sfântul Iosif, marţi va fi la biserica Sfânta Lucia din Greci, iar de miercuri la biserica Cristos Rege din Ploieşti. Statuia, care va părăsi România vineri, a fost purtată în pelerinaj în peste 100 de ţări şi este una din cele două copii pelerine ale originalului din Portugalia, sculptat în 1947 după descrierea maicii Lucia, cea care, în tinereţe, a fost unul dintre cei trei copiii care au primit mesajele Fecioarei în 1917. Semnele supranaturale care s-au petrecut la Fatima, în Portugalia, încep la 13 mai 1917.
Cu o săptămână înainte, în plin război mondial, Papa îndemnase catolicii din toată lumea să se roage pentru pace, prin mijlocirea Maicii Domnului. În 13 mai, Fecioara Maria, mai strălucitoare decât soarele, s-a arătat pentru prima dată în apropierea localităţii, în faţa a trei copii care îşi păşteau oile. Apariţiile s-au repetat de şapte ori, până în octombrie 1917, Fecioara încredinţându-le micuţilor câteva mesaje care au fost mai târziu scrise de o fetiţă din grupul celor trei, ajunsă maica Lucia. Iniţial, mesajele au fost ţinute secrete de către Vatican.
Ulterior, au fost dezvăluite lumii, ultimul de către Papa Paul al II lea, după atentatul de la Fatima, în care pontiful a fost convins că a supravieţuit prin mila Fecioarei. Se pare că mesajele se referă la ororile celui de-al doilea război mondial (primul), la ateizarea Rusiei şi consecinţele acestei politici asupra omenirii şi propriului popor (al doilea) şi la încercarea de asasinat al papei (al treilea). Există voci care susţin că mai sunt încă mesaje nedezvăluite, dar Vaticanul neagă acest lucru. Oricum, esenţa mesajelor este îndemnul la pace, credinţă, pocăinţă, rugăciune, iar despre v