Vremea favorabilă şi ofertele hotelierilor autohtoni au răsturnat previziunile agenţiilor de turism
Cu toate că şi în acest an agenţiile de turism anticipau un sezon prost pentru hotelierii de pe litoralul autohton, numărul turiştilor care îşi vor petrece vacanţa în staţiunile româneşti este în continuă creştere.
Vremea favorabilă şi apariţia ofertelor în care raportul calitate-preţ este demn de luat în seamă şi, nu în ultimul rând, lipsa ştirilor de genul apariţiei gripei aviare sau a "văduvei negre" sunt principalele motive care au atras românii pe litoralul nostru.
Surpriză şi pentru concurenţii bulgari, ale căror aşteptări privind triplarea numărului de turişti din România nu se concretizează: "Operatorii şi-au revizuit în scădere estimările de la începutul sezonului, după ce au apărut mulţi dezamăgiţi de calitatea serviciilor oferite de bulgari. Totuşi, în acest an, staţiunile bulgăreşti vor fi viziate de un număr dublu de români, faţă de 2006", susţine Traian Bădulescu, purtător de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).
De altfel, anul curent are toate şansele să fie foarte profitabil pentru operatorii din turism. Cererea de pachete de servicii este în creştere, atât pentru destinaţiile interne, cât şi pentru cele externe. Iar Bulgaria se menţine în topul preferinţelor externe, aici fiind aşteptaţi aproape un sfert de milion de români.
13% din români îşi petrec concediul în străinătate
Potrivit unui studiu Gallup, 29% din români declară că îşi vor petrece concediul din acest an în ţară, în timp ce 13% intenţionează să meargă în străinătate. Mai mult, 45% spun că, fie nu vor avea concediu, fie nu vor alege o destinaţie aparte pentru a-l petrece. Despre destinaţiile de vacanţă, românii află cele mai multe din mass-media (39%), dar şi din discuţiile cu cei apropiaţi (30%). Numai 7% din reponden