Seful statului sustine ca "unul dintre instrumentele extrem de eficace ale sistemului comunist, propaganda in deformarea adevarurilor, se manifesta, astazi, cu o eficienta extraodinara". "Poti sa afli ca un presedinte care este virulent pus in colt de o majoritate care indreapta lucrurile catre un puci este, de fapt, dictator. Ti-o spun nu numai oameni instruiti, care au servit sistemul trecut, dar ti-l spun fete tinere, de oameni bine platiti astazi, cu inocenta varstei lor", a spus ieri Traian Basescu. In context, el s-a declarat nemultumit de faptul ca nimeni nu ii acuza de dictatura pe predecesorii sai, Ion Iliescu si Emil Constantinescu. "Este pentru prima data cand un presedinte spune: «Mai, oameni buni, acest guvern nu face performanta, trebuie sa il schimbam». Si pentru ca vorbesti, ti se spune ca este dictatura, dar nimeni nu spune de atitudinea dictatoriala la predecesorii mei care au schimbat guverne cu minerii, care au schimbat trei guverne intr-un mandat, uneori la limita constitutionala", a argumentat Basescu. El a adaugat ca data fiind existenta acestei propagande, predecesorii sai "au devenit democrati, iar presedintele care nu a folosit instrumentele statului pentru a preintampina suspendarea este catalogat de propaganda neocomunista ca fiind dictator".
Seful statului nu a uitat nici de parlamentarii care l-au suspendat din functie. "Coalitia celor 322 ramane in picioare cu o energie extraordinara de lupta impotriva propriului popor", exclamat Traian Basescu. Ca solutie pentru rezolvarea tuturor acestor probleme, el a propus adoptarea cat mai urgenta a legii lustratiei.
In momentul instalarii sale in functie, seful statului a fost sceptic in legatura cu eficienta unei astfel de legi. Ulterior insa si mai ales in campania pentru referendum, Basescu a anuntat ca adoptarea legii lustratiei este o prioritate a mandatului sau.
Seful sta