Apa De Fata.
Rolul ei este sa refaca mai repede continutul acid al pielii, care se atenueaza dupa curatirea cu demachiant sau sapun. De ce este nevoie de el? Pentru ca reduce agresiunea factorilor nocivi, microbi si bacterii, si pentru ca elimina depunerile de substante toxice din epiderma. Dereglarile compozitiei acide a pielii reprezinta baza aparitiei de puncte negre si cosuri, iritatii si infectii. Din pricina asta, industria de produse cosmetice pune mare accent pe solutiile tonice pentru fata. Ce-i drept, pielea sanatoasa produce imediat dupa ce este curatata o pelicula de protectie acida, dar procesul poate fi ajutat prin folosirea unor lotiuni create anume, de specialisti. Vestea buna este ca si acasa, in dulapul din bucatarie sau in cel din camara, exista alimente diverse, ce pot fi folosite cu acelasi succes pe post de apa de fata: otetul de mere natural usor diluat sau sucul de lamaie indoit jumatate cu apa plata. Una dintre lotiunile cele mai raspandite, cu actiune puternic astringenta, este sucul de castraveti sau mustul de struguri. Eficienta lor e si mai sporita daca se combina cu apa de argila, rezultata prin dizolvarea unei lingurite de pulbere intr-o cana de apa.
Multe fructe proaspete si sucuri de legume au valori acide sporite, in vreme ce altele sunt neutre. Intre primele amintim: lamaile, strugurii, capsunile, ananasul, gutuile, grepfruitul si merele. Mai putin acide sunt pepenii, morcovii si rosiile. Din fructele si legumele acestea se pot prepara oricand sucuri bune, si de mancat, dar si de aplicat pe obraz. Dupa cum la fel de eficiente sunt si fructele bine coapte, zdrobite si intinse pe ten ca o masca. Dupa 10-15 minute, si sucul, si fructele, se spala cu apa calda.
Plantele, ierburile si florile joaca si ele un rol important in prepararea apei de fata. Pentru a li se spori efectul, se adauga adesea si alcool. Meto